ТОП 7
МЕТЕО
Партнери
PSS
Telekabel
Skopje Caffe
Yellow pages

ЗА НАС

 • Зрачиме на фрекфенција 106,5 MHZ FM стерео. Студиото се наоѓа во Козле и е меѓу најголемите и најубавите студија во Македонија. На 200 м2 сопствен деловен и наменски простор се реализира магијата наречена CAPITOL FM радио.
 • Антенскиот систем се наоѓа на средно Водно со што се овозможува  квалитетен прием во целокупното Скопско подрачје и многу пошироко.
 • Како музичко радио емитуваме музика од разни жанрови :
  • Најдобрата музика од 4 декади 
  • Македонска  рок и поп музика
  • Филмска музика
  • Рок класика
  • Dance музика
  • Рок балади
  • Hot stuff
  • Love songs
  • Балкане мој
 • По стилот и изборот на музиката CAPITOL FM   е единствено во Скопскиот етер.
 • CAPITOL FM  работи со професионална екипа. Рекламните спотови се снимаат со познати гласови на тв и радио лица како и актери .Бројот и точно определениот термин на рекламите секогаш е императив. Во програмата на CAPITOL FM  со успех се рекламираат голем број фирми кои своите реклами ги продолжуваат по своја желба.
 • CAPITOL FM - Музичка едукација.
ТОП 7


  Copyright © 2015, CAPITOL RADIO All Rights Reserved.